'Hongaars' concert in De Boeck huis

Op uitnodiging van de Hongaarse ambassade doet het strijkersensemble Roman Quartet (uit Budapest) tijdens de week van 15 mei een kleine concerttour in Vlaanderen. In totaal staan er zes concerten op de agenda. Dankzij zijn goede contacten in de internationale muziekwereld slaagde schepen van cultuur David De Valck erin dit uitmuntend kamerorkest ook in Merchtem te laten concerteren. Het Roman Quartet, genaamd naar zijn stichter en leider Mikola Roman krijgt hierbij versterking van de Vlaamse klarinettist Eddy Vanoosthuyse.

Op het programma staan werken van Mozart, Brahms, Kodaly, Dirk Brossé en onze eigen August De Boeck. Dit uitzonderlijk concert kreeg de naam ‘Hongaars getint’. Het vindt plaats op dinsdag 15 mei om 19.30 uur in de concertzaal van het August De Boeckhuis. De toegang is gratis. Vermits het aantal plaatsen beperkt is, is reservatie noodzakelijk. Je kan reserveren via: cultuur@merchtem.be of 052 89 05 00.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk