Stelten in de kist naar Vietnam

Stelten van bijna 5 meter lang stop je niet zomaar in je (hand)bagage en zeker al niet als je het vliegtuig naar Vietnam neemt. Van 25 april tot 6 mei trekken 42 steltenlopers – al voor de vierde maal – naar Vietnam. Ze zullen er optreden tijdens het festival in de keizerlijke stad Hue en tijdens de Europe Village in Hanoi.

Om zeker te zijn dat hun belangrijkste attributen tijdig ter plaatse zullen zijn, werden de stelten en ander materiaal alvast in een grote kist gestopt en naar Brucargo gebracht. De kist is liefst 5,10 meter lang, 75 cm hoog en 50 cm breed. Ze weegt een slordige 300 kilogram. Voor de steltenlopers die al voor de vierde keer meegaan is Hue een vertrouwde stad geworden. Ze kennen er zo goed de weg dat ze zeker geen dorst zullen lijden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk