Speelpleintje Ten Anckere vernieuwd

Het speelpleintje ter hoogte van de jeugdlokalen Ten Anckere kreeg een facelift. Er werd een pad aangelegd (in ‘tiger mulch’) en een paar nieuwe speeltuigen geplaatst. Daarbij werd vooral gedacht aan de allerkleinsten maar ook aan de ‘alleroudsten’ die van het speelpleintje gebruik maken. Schepen Maarten Mast nam zelfs het woord ‘hangjongeren’ in de mond omdat je aan die nieuwe tuigen, zogenaamde calisthenics toestellen, vooral kan gaan hangen en klimmen.

In de nabije toekomst komen ook het skateterrein en de andere speelpleintjes aan de beurt. Het speelpleintje aan Ten Anckere wordt toegankelijk vanuit het Harmonieblock, een project van Providentia met 18 sociale huurappartementen. Er komen twee nieuwe voetbalgoaltjes, vervaardigd door de leerlingen van de gemeentelijke technische school, en de verlichting werd aangelosten op het openbaar net. Enkel het gras moet nog herzaaid worden. Alle speelpleintjes krijgen ook nieuwe, duurzame infoborden.

De hele vernieuwingsoperatie kostte 30.000 euro waarvan de helft wordt betaald door de provincie Vlaams-Brabant. Groen provincieraadslid Sarah Sneyers sprak in naam van bestendig gedeputeerde Tie Roefs. De subsidies van de provincie komt uit de pot voor jeugdvriendelijke ruimtes. “Jongeren hebben nood aan natuur en aan gezonde ruimte”. Ook minister van volksgezondheid Maggie De Block was aanwezig “op een leuk speelpleintje op een boogscheut van mijn woning”.

Na de speeches was er een zoektocht, een voetbalwedstrijdje, er waren frietjes, een ballonnen plooier en muziek van ‘Joeng & Aat’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk