CD&V wil 3D zebrapaden

Ook de Merchtemse CD&V werkt aan een eigen programma voor de verkiezingen van oktober. Daarin willen ze voorrang geven aan de zwakke weggebruiker. CD&V pleit ‘voor een aantal slimme en zichtbare maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren en mobiliteit op de Merchtemse politieke agenda te zetten’.

Zo’n eenvoudige maar toch slimme ingrepen is het aanbrengen van drie-dimensionele zebrapaden. CD&V haalde hiervoor de mosterd in Schaarbeek die op hun beurt naar IJsland (zie foto) keken. Met geschilderde schaduwpartijen wordt een 3D-illusie gecreëerd die automobilisten doet vertragen.

Het aantal ingeschreven auto’s is op 15 jaar tijd met bijna een kwart gestegen en drukke verkeersaders doorkruisen de kern van de gemeente. Drie-dimensionele zebrapaden (waarbij de zebrapaden boven het wegdek lijken te zweven) hebben een directe impact op de veiligheid van de zwakke weggebruikers omdat de autogebruikers snelheid minderen door het 3D-effect. Bovendien kunnen de 3D-zebrapaden alle weggebruikers aan het denken zetten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk