Lodewijk (Louis) De Donder overleden

Op 26 januari overleed Lodewijk De Donder op 86-jarige leeftijd. Louis was oorlogvrijwilliger tijdens de Koreaanse oorlog (periode 50-51). Hij leverde er een harde strijd, in het bijzonder bij het gevecht om de Imjin River. Van de 700 Belgen die met de Kamina naar Korea vaarden, zijn er 109 gesneuveld. Louis werd geboren in Steenhuffel op 10 mei 1931. Na zijn terugkeer in Belgi√ę ging hij bij de Rijkswacht. Na zijn huwelijk met Christine Keirens in 1957 werkte hij als secretaris aan de gemeente Steenhuffel. Het grootste deel van zijn beroepsleven waas hij echter Navo-functionaris. Hij zetelde er in de ondernemingsraad en zette zich in voor het lot van zijn collega‚Äôs. Louis en Christine hebben een dochter Blanche en een zoon Jim. Louis De Donder was ook de eerste bewoner van de serviceflats Ter Stelten. In 1994 had hij zijn echtgenote Christine verloren. Louis had een sterk karakter, zette zich in voor het ‚Äėbewaren van de publieke morele waarden‚Äô. Zijn moto was: ween niet, ga zingend door het leven. ‚ÄúPour le moral des troupes, chantez!‚ÄĚ

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk