Kerstmis in Brussegem, Merchtem, Ossel en Peizegem

In Brussegem organiseert ‚ÄėMerchtem Shopping‚Äô een kersthappening op zaterdag 9 en zondag 10 december. In de Gemeentelijke Feestzaal kan je zaterdag (van 14 tot 22 uur) en zondag (va 11 tot 18 uur) gaan kuieren langs 25 verschillende verkoopstanden, smullen van de winterbarbecue, pannenkoeken of de jeneverbar. Er is een kindercinema en een tekenwedstrijd. Er zijn kinderpony‚Äôs en je kan foto‚Äôs laten maken met de kerstman. De toegang is gratis: Gemeentelijke Feestzaal, Rinkeling 10 in Brussegem.

Een traditionele kerstmarkt, De Kleine Ambacht, is er op zaterdag 9 december (van 14 tot 18 uur) op de OCMW-site in de Gasthuisstraat. Er zijn verschillende standhouders die ons zelfgemaakte artikelen aanbieden zoals: kaarsen, beren, kaartjes, kerstdecoratie, handwerk, … Je kan er ook genieten van een hapje en een drankje. Ook hier is de toegang geheel gratis.

Ook in Peizegem worden plannen gesmeed voor een ware kersthappening. Bedrijvig Boskant zorgt opnieuw voor een wintermarkt op het Statieplein. Een combinatie tussen kerstmarkt en winterkermis, zeg maar. Met kraampjes en kermisattracties. Schrijf in je agenda: zaterdag 16 december. Toegang gratis.

In Ossel wordt de kerstmarkt gehouden op tweede Kerstdag. Al voor de derde keer kan je op dinsdag 26 decemeber in de omgeving van de kerk van 16 tot 21 uur wandelen tussen de standjes met lokale producten, geschenken, hapjes en warme of koude dranken. Er zijn meer dan 25 standhouders. Ook hier is de toegang gratis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk