Feniks Classic Herfsttocht

Op zondag 8 oktober is Merchtem met trots ‘wandelhoofdstad’ van Vlaanderen. De Lustige Wandelaars organiseren op die dag de ‘Feniks Classic Wandeltocht’, een wandeltocht voor het goede doel. Dat goede doel werd door de vzw Wandelsport Vlaanderen uitgekozen. De keuze viel op het Kinderbrandwondenfonds in Antwerpen. De vzw organiseert een reeks van 31 wandeltochten onder de noemer WalkOn Wandelcriterium. Peter is Sven Ornelis, meter is Maggie De Block.

Mede-sponsor voor deze wandeltocht in Merchtem, is Abdijbier Grimbergen. Vandaar de naam “Feniks Classic”. Van het inschrijvingsgeld van 1,50 Euro per wandelaar (1,10 Euro voor leden van wandelclubs), gaat er 60 Eurocent naar het Kinderbrandwondenfonds (50 cent afgestaan door Wandelsport Vlaanderen, 10 cent afgestaan door De Lustige Wandelaars). Bijkomend staan De Lustige Wandelaars nog eens 10 Eurocent per (aan promoprijs) verkocht Grimbergen abdijbier af voor het Kinderbrandwondenfonds. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel aan de wandelingen.

Er is op 8 oktober keuze tussen de volgende afstanden: 6, 9, 12, 15, 18, 24 en 30 km. Er is eveneens een KIDS beleveniswandeling van een kleine 6 km. Langs het parcours van deze wandeling hangen infoborden met vragen en tips rond brandveiligheid. De kinderen krijgen bij de inschrijving een antwoordformulier mee, dat ze na de wandeling bij de stand van het Kinderbrandwondenfonds kunnen inruilen voor enkele geschenken (festivalbandje, stripverhaal, gadget van Wandelsport Vlaanderen).

De gemeentebesturen van Merchtem en Asse, evenals het OCMW van Merchtem ondersteunen deze WalkOn tocht. Alle 850 kinderen van de vijf lagere scholen van Merchtem zijn via de school uitgenodigd om mee te wandelen met de KIDS-wandeling.

Start tussen 8 en 15 uur aan Zaal Harmonie, Stoofstraat 34 in Merchtem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk