CD&V Merchtem betreurt vertrek Joris Verspecht

Zoals het een goede journalist betaamt vroegen wij een reactie aan CD&V-Merchtem over het vertrek van Joris Verspecht.

Fons Heyvaert, fractieleider voor CD&V: “Wel kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat Joris echt ongeduldig leek naar de lijstvorming toe voor de komende gemeenteraadsverkiezingen (oktober 2018). Diezelfde nervositeit was ook bij hem te merken wanneer het ging over de opmaak van het partijprogramma. Voor dit alles is het nog meer dan één jaar te gaan en in de politiek is dat wel een eeuwigheid”.

“Wij betreuren het feit dat hij het zeer moeilijk had met het aanvaarden van een algemene consensus. CD&V vraagt dat iedereen zich gedraagt als ploegspeler en zich neerlegt bij een genomen beslissing door de meerderheid van het partijbestuur. Als je dat als individu niet kan, moet je inderdaad je conclusies rekken”.

Wij vroegen ook of er nog samengewerkt kan worden.

Heyvaert: “Wie samenwerking afwijst heeft het niet goed voor met Merchtem.  Samenwerking vereist wel een bereidheid bij “alle” gesprekspartners tot luisteren om zo tot gemeenschappelijke inzichten en beslissingen te komen”.

Verder betreurt CD&V dat “Joris zelf de deur achter zich dichttrok en niet bereid was tot een “open” gesprek” (jvm)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk