BREAKING : Breestraeten onder water, kwaad opzet?

Gisterenavond werd waarnemend burgemeester Steven Elpers gebeld omdat een aantal weilanden op Breestraeten onder water stonden. Spoedig werd vastgesteld dat het schof op de Grote Molenbeek was neergevallen. Omstreeks 18 uur stroomde het wachtbekken dat er een paar jaar geleden werd aangelegd grotendeels vol.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ook de diensten van de Vlaamse Milieu Maatschappij en een ploeg werklieden van de gemeentelijke loods kwamen ter plaatse. Met de kraan van de gemeente werd getracht om het schof omhoog te trekken, maar zonder resultaat…
Al vlug werd in overleg met brandweer en VMM beslist om een bypass te graven zodat het bekken langzaam maar zeker kon leeglopen. Hierdoor werd een tegendruk gecreëerd tegen het schof die ervoor zorgde dat het nu wel omhoog ging met behulp van de kraan.
Een daad van vandalisme ligt naar alle waarschijnlijkheid aan de oorzaak van het probleem. De aannemer die in opdracht van de VMM de werken had uitgevoerd zal morgen de nodige herstellingen verrichten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk