David De Valck gered door ‘bakkers’ van de BBQ

Schepen David De Valck werd zondag in allerijl naar het OLV Ziekenhuis gebracht nadat hij door twee mannen uit zijn eigen zwembad moest gered worden tijdens een barbecue. Normaal hadden wij hierover niet bericht mocht hijzelf niet zijn wedervaren gedeeld hebben met Facebook. Bovendien verscheen een groot artikel vanmorgen in Het Laatste Nieuws. Daarom dus hier in het kort zijn verhaal.

David en Via Via
Foto met de dames van Via Via, korte tijd voor het incident.

Zondag was er een barbecue ten huize De Valck gepland. Een barbecue voor Via Via, de vereniging van (liberale) vrouwen in actie. Schepen De Valck stelde zijn tuin en zwembad ter beschikking. Toen hij zelf wilde gaan zwemmen kreeg hij – in het water – problemen, waarschijnlijk door een epilepsieaanval.

“Dank zij de dames van Via Via ben ik er nog” schrijft David De Valck zelf op zijn facebookpagina, “want als ik alleen in het zwembad was geweest, dan was ik er nu waarschijnlijk niet meer”. De Valck werd uit het zwembad gehaald door de twee ‘barbecue bakkers’ die hem ‘reanimeerden’.

Ook de hulpdiensten werden verwittigd en kwamen ter plaatse. Maar op dat moment was het ergste eigenlijk al voorbij. Schepen De Valck werd wel overgebracht naar het OLV in Aalst waar hij een grondige check-up kreeg. Hij zou eerstdaags het hospitaal weer mogen verlaten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk