Vluchteling wordt steltenloper

De Merchtemse Steltenlopers kregen het bezoek van de Syrische vluchteling Zahid Ghaida in hun lokaal. Zahid wilde de kunst van het steltenlopen aanleren. En dat Zahid bij de pinken is, bleek al snel. Na een paar lessen en wat uitleg kon hij zelf al op de korte M Zaidstelten lopen. De stelten met meer dan vier meter onder de voet vindt hij voorlopig … nog te hoog gegrepen. Zahid kreeg zelfs een kostuum aangepast en beloofde elke zaterdagnamiddag (als hij vrij is) te komen oefenen. Tijdens de avondmarkt op 30 juni zou hij mee willen lopen in de grote groep van steltenlopers. Die vinden het een mooi initiatief en delen mee dat ook andere vluchtelingen welkom zijn. Zo maken de Steltenlopers hun reputatie van internationale groep en van mensen met het hart op de juiste plaats, meer dan waar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk