Op bedevaart

Met het Sinksenweekend in zicht gaan de trouwe bedevaarders hun stapschoenen (en hun kuiten) al insmeren met vet. In Peizegem trekken ze al op 28 mei naar Halle, voor de 11de keer. Wie mee wil wordt om 7.45 uur aan de kerk verwacht zodat de pelgrimstoet om 8 uur kan vertrekken. De tocht verloopt voor 85% over kleine veldwegen. Rond 16 uur komen de bedevaarders in Halle aan. Na de eucharistieviering keren ze met de bus terug naar Peizegem. Je kan inschrijven tot 21 mei. Meer info: Etienne Batselé, De Heide 30, 052 37 21 29,  e.batsele@skynet.be

Scherpenheuvel

In Merchtem gaan ze in het Pinksterweekend (van 3 tot 5 juni) naar Scherpenheuvel, een hele lange traditie die ook vandaag nog in ere wordt gehouden. Wie er dit jaar graag bij is, ook nieuwelingen zijn van harte welkom, kan zich inschrijven in feestzaal ’t Vijverdal aan het parochieplein op dinsdag 9 mei van 19 tot 21 uur en op zaterdag 13 mei tussen 11 en 12 uur maar dan in KWB-lokaal De Werkman. Uitsluitend tijdens deze inschrijfuren kan het ook telefonisch op 0499 18 51 41 (Jos Dours).

De deelnameprijs bedraagt dezelfde als vorig jaar: 10 euro (incl. verzekering). Reservatie voor slaapgelegenheid in het onthaalcentrum De Pelgrim (nabij de Mariahal) is tevens mogelijk. De praktische info vind je ook op https://sites.google.com/site/voetbedevaartmsm/

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk