“Loewie” schenkt 11.500 euro voor het goede doel

“Loewie” is de Sinterklaasfilm van Brussegemnaar Erik Bosmans en het team van Global Productions & Entertainment. Aan die Sinterklaasfilm is lang en hard gewerkt. In januari vorig jaar werd gestart met het schrijven van een scenario. Daarna gingen Erik en zijn gezellen van het eerste uur op zoek naar een ploeg die hen wou bij staan om alles mooi in beeld te brengen, qua camera, licht en geluid, … Zij vonden gehoor bij het Mechelse productiehuis Penthouse Productions en tal van studenten van de filmscholen het RITCS en NARAFI. GP&E kon ook rekenen op talrijke gulle sponsors.

Ook de acteurs en figuranten schaarden zich onmiddellijk achter het opzet om de opbrengst te schenken aan één of meerdere goede doelen. Het werden er tenslotte vier. Die kregen elk een mooie cheque uit de opbrengsten van de dvd-verkoop en de  vertoningen van de film. De Rode Neuzendg vn Q-Music en VTM kreeg 500 euro, de vzw Een Hart voor Brenn kreeg 4.000 euro, de vzw Kinderkander 5.000 en MSA-patiënte Femke kreeg 2.000 euro. De 189,36 euro die er dan nog restte wordt in reserve gehouden voor een volgende realisatie.

Want Erik en zijn vrienden van GP&E broeden op nieuwe plannen maar die houden ze voorlopig nog even geheim. Als er zoiets bestond als een Film Oscar voor het Goede Doel dan weten wij wel naar wie die zou gaan. Wie de kans niet heeft gehad de film ‘Loewie’ te gaan bekijken in de filmzaal of geen dvd heeft, kan nog steeds een dvd-exemplaar verkrijgen via info@gp-e.be. (Foto Freya De Corte)

Meer info over Global Productions & Entertainment: www.gp-e.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk