Zomerkiosk meert aan in Shangai (+ foto's)

Het was meer dan gezellig druk rond de Zomerkiosk van de Merchtemse Cultuurraad. Mooi weer en een ontspannend en gevarieerd programma met en door Merchtemse verenigingen. Voor het volksdansen werd een orkestje ingehuurd en Music Time uit Peizegem liet horen dat ze ambitieus zijn in hun repertoire.

Ondertussen was het terras achter het August De Boeckhuis vol gelopen en moesten extra stoelen aangereikt worden. De mannen van de Landelijke Gilde die voor de drankbediening zorgden werkten zich het zweet in de schoenen.

Tussen het aanwezige publiek heel wat tricolore truitjes van de steltenlopers. Zij zorgden voor een stevig slotakkoord. Na een kletterend steltengevechten mocht de Siltwalkerspartyband van jetje geven. Naast vaste zanger-crooner Jelle Diependaelle waren twee extra vedetten aangekondigd: Herman Notredame en schepen David De Valck. Zij zorgden voor een wisselend repertoire met heel wat Vlaamse nummers.

De hit van de avond was ongetwijfeld ‚ÄėShangai‚Äô van Eddy Wally, gebracht door schepen De Valck en bij de bis-versie bijgestaan door zijn collega Mario Vandevelde. Niet alleen de zangers en de muzikanten amuseerden zich. Ook het publiek had er danig schik in. Daarom had niet iedereen zin om na het slotakkoord meteen huiswaarts te keren.

Iedereen was het erover eens: de derde editie van Zomerkiosk was een topper. Dat heeft mede te maken met de sterke formule: met en door de Merchtemse verenigingen. Benny De Ridder, Stanny De Smedt en de andere leden van de cultuurraad waren terecht trots op deze manifestatie. En nu op naar de kermisdagen.

Klik op de foto’s voor een diashow. Foto’s gratis te downloaden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk