Kermis: nieuwe affichestijl en scheurbrochure

De kermis komt eraan met rasse schreden. Op vrijdag 19 augustus wordt niet alleen het startschot gegeven voor de KWB corrida maar ook voor 10 dagen kermis. Omdat de kermisaffiche alsmaar voller raakte in de voorbije jaren werd gekozen voor een nieuwe stijl: de affiche vermeldt niet langer alle kermisactiviteiten maar enkel nog diegene die door de gemeente (of in samenwerking met de gemeente) worden georganiseerd. Dat komt de overzichtelijkheid zeker ten goede.

M Kermis 2Maar ook de andere activiteiten krijgen de nodige publiciteit met een brochure die huis-aan-huis wordt bedeeld. De brochure is overzichtelijk per kermisdag ingedeeld. Je kan er de pagina’s die je mee wil nemen uitscheuren, een ideetje van Marc De Block van de cultuurdienst. Brochure en affiche werden ontworpen door Jeroen Gossens (G’nius). Hij bedacht ook de slogan ‘Alles in Mogelijk in Merchtem’ die als nieuwe huisstijl zal worden aangewend.

Programma

De hoogdagen van kermis blijven de eerste kermiszondag met o.m. allerlei optredens op de Varkensmarkt, de jaarmarkt met alllerlei prijskampen, ezels op de catwalk (Reedijk), de Sterkste Man van Merchtem en een optreden van DUK op het parochieplein. Woensdag is er feestmarkt met o.m. de verkoop van tweedehandse fietsen en een voetbalwedstrijd met oude gloriën (Merchtem><Wolvertem).

Donderdag is er kermis in de Stoofstraat met o.m. het kampioenschap vogelpikken en optredens van Gene Thomas en Blind Date. Op zaterdag is het de beurt aan Willy Sommers en DJ Joost op de Vakensmarkt. Op zondag wordt de kermis afgesloten met een groot muziekfeest en de traditionele ballekensworp.

Voor alle vaste activiteiten o.m.  verschillende themacafés met Geuzeneuze en een tentoonstelling ‘Merchtem door het oog van de kunstenaar’ verwijzen wij u graag naar de brochure die vandaag of morgen in je brievenbus ligt of naar de affiche die ruim zal verspreid worden.

Op de kleine receptie die volgde op het voorstellen van de kermisaffiche 2016 werd ook het Geuzeneuzeke 2016 voorgesteld. Lekker en minder bitter dan vorig jaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk