Gemeenten willen ecologische speeltuin winnen

Vier gemeenten uit onze Goeiedag regio willen graag een ecologische speeltuin winnen met de inzamelactie van Bebat. Dilbeek, Liedekerke, Merchtem en Ternat zullen van 1 tot en met 30 september zoveel mogelijk gebruikte batterijtjes inzamelen. De gemeente die het grootste gewicht aan huishoudelijke batterijen inzamelt krijgt een ecologisch speelplein, geschonken door Bebat.

In onze provincie zijn er zo’n 25 gemeenten die deelnemen. Je kan de batterijen binnenbrengen op één van de vele inzamelpunten van Bebat in jouw gemeente. Een overzicht van al de inzamelpunten vind je hier : http://www.bebat.be/nl/inzamelpunt-zoeken

Bebat vzw is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw), opgericht in 1995 door de producenten van batterijen en zorgt er dus voor dat bedrijven kunnen voldoen aan hun wettelijke aanvaardingsplicht. Bebat vzw geeft gebruikte batterijen een nieuw leven en behoort tot de wereldtop wat betreft de inzameling van batterijen. Bebat haalt een inzameleffici√ęntie van 88%.

Foto: I love eco blog

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk