1500 handtekeningen tegen inplanting windturbines

Leefbaar Merchtem Londerzeel, een comité dat zich verzet tegen de inplanting van windturbines op de kouter tussen Merchtem (Peizegem) en Steenhuffel, heeft al 1500 handtekeningen verzameld. Dat maakte Remy Van Ransbeeck, woordvoerder van het comité bekend.

Leefbaar Merchtem Londerzeel vindt dat windturbines op de Kouter niet kunnen. Zij sommen allerlei argumenten op om die stelling te ondersteunen: gaande van gezondheidshinder door geluidsoverlast en slagschaduw tot waardevermindering van gronden en woningen.

Het comité benadrukt dat het niet gekant is tegen groene eneargie en wijst op alternatieven: zonne-energie, biomassa, aardwarmte en het minder bekende Thoriumenergie. Thoriumreactoren zijn kernreactoren die het mineraal thorium als grondstof gebruiken. Ze zijn veel minder gevaarlijk dan reactoren die uranium en plutonium gebruiken.

Momenteel zijn er nog geen bouwaanvragen voor windturbines ingediend maar het gemeentebestuur blijft principieel achter een mogelijke inplanting staan.

Foto: Remy Van Ransbeeck neemt het woord tijdens de windparlement in april van dit jaar.

Lees ook:

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk