Satan Gold is beste duivels bier

Satan Gold 2Een panel van bierkenners van Het Nieuwsblad proefde tien verschillende bieren die iets ‘duivels’ hebben in hun naam of de verwijzing ‘red’ (naar de rode duivels).  Uiteraard behoorden ‘Lucifer’ (Het Anker, Mechelen) en Duvel (Duvel Moortgat, Puurs) tot deze selectie.

Maar het beste ‘duivelse bier’ was volgens de experten de Satan Gold van Brouwerij De Block in Peizegem, een goud blond bier van 8% alcoholgehalte. De Satan Gold kreeg de allerbeste score met 8,5 op 10, beter dan Lucifer en Duvel (de gedeelde nummers 2 met 8/10). Brouwer Pol Saerens van Brouwerij De Block mag met recht en reden fier zijn op zijn goudhaantje dat met de eerste prijs ging lopen.

Op de foto: Pol met zijn echtgenote Mieke en schoonmoeder Mimi De Block.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk