Overlijden Lt. Kol. André Anne de Molina

Merchtem verloor op 16 juni één van zijn prominente inwoners: Lt. Kol. André Anne de Molina. André Anne de Molina (89) maakte carrière in het leger. Op zeer jonge leeftijd was hij vrijwillig deelnemer aan de Amerikaanse campagne van generaal Patton tegen de Duitse bezetters.

Na de oorlog volgde hij lessen aan de officiersschool en haalde in 1949 zijn brevet als para. Als bevelvoerder was hij jarenlang actief in Belgisch Congo. In 1970 verlaat hij het 1ste Para na twintig jaar dienst. In 1982 wordt hij op rust gesteld.

Andr√© Anne de Molina was ook in Ossel, waar hij woonde, een ge√ęngageerd man, 30 jaar lid van het gemengd zangkoor, 20 jaar penningmeester van het Sint-Janscomit√©, 24 jaar voorzitter (en later erevoorzitter) van de kerkraad van Sint-Jan Baptist.

André Ane de Molina staat helemaal links vooraan op de foto met dank aan http://advalorum.weebly.com

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk