Ontmoetingsplein Drinkeling officieel geopend (+ foto’s)

Zaterdagnamiddag, onder een stralend lentezonnetje, werd het ‘ontmoetingsplein’ Drinkeling in de schaduw van de gemeentelijke feestzaal geopend.

Naast het haast voltallige schepencollege waren ook de jeugddienst van de gemeente, afgevaardigden van de jeugdraad en van de kindergemeenteraad naar de Drinkeling gekomen. Samen met kinderen van de Rinkelingschool mochten zij het speelplein in gebruik nemen voor twee voetbalmatchen en een zoektocht.

Schepen Maarten Mast kreeg de eer om de vele jonge en minder jonge aanwezigen te begroeten op een groen pleintje op een steenworp van het centrum van Brussegem.

Een pleintje dat ter beschikking staat van iedereen die er op een fijne manier kan ontspannen. Naast een aantal avontuurlijke attracties zijn er ook twee metalen voetbaldoelen die de kinderen kunnen aanzetten tot lekker buiten spelen.

Maar ook minder jonge Brussegemnaren zijn er welkom. Naast het ‘ontmoetingsplein’ is ook een heus mini-bos aangeplant zodat het voormalige voetbalplein zijn functie van groene long en oord van ontspanning volledig waar kan maken.

Binnenkort wordt ook het speelplein aan Ten Anckere aangepakt om het veiliger en aangenamer te maken, beloofde schepen Mast. Na het onthullen van het naambord en het knippen van het tricolore lint waren er drankjes en ijsjes van ’t Molenhof voor alle aanwezigen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...