UPDATE : Maurits De Block overleden

Ons bereikte de droeve mededeling dat Maurits De Block (83) donderdag is overleden in het OLV ziekenhuis in Aalst. Maurits was een graag geziene figuur in Merchtem. Sinds jaar en dag spelend lid van de Koninklijke Muziekvereniging Concordia. Maurits was niet alleen een gedreven muzikant. Hij was ook bestuurslid, secretaris en voorzitter van de Fanfare.

Maurits werd in 2007 nog gehuldigd door zijn Fanfare en de provincie omdat hij niet minder dan zestig jaar lang actief was als muzikant. Ook in de politiek heeft Maurits zijn strepen verdiend. Hij was heel lang een steunpilaar voor de Merchtemse CVP. OCMW-raadslid, gemeenteraadslid, schepen, OCMW-voorzitter, noem het maar. In al deze functies heeft Maurits Merchtem en de Merchtemnaren gediend.

Maurits was eerder klein van gestalte maar Merchtem verliest met hem een grote Merchtemnaar. De uitvaartviering zal plaatsvinden op vrijdag 18 maart, 10 uur in de Onze-Lieve-Vrouw ter Noodtkerk te Merchtem. Begroeting vanaf 9.40 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk