UPDATE : Kinderen verplicht afhalen aan de schoolpoort, buitendeuren op slot

UPDATE : De directie van De Lettertuin (Droeshout) en De Knipoog (Mazenzele) deelt mee dat de kinderen woensdag gewoon naar school kunnen. Om veiligheidsredenen blijven de buitendeuren gesloten en worden extra muros activiteiten afgelast. Wie de school wil contacteren kan dat doen via volgende telefoonnummers: De Knipoog (052/35 86 65) en De Lettertuin (052/35 74 43).

Om 13.50 stuurden burgemeester Eddie De Block en gemeentesecretaris Chris Van den Bossche een sms-bericht: “Terreurniveau 4: alle kinderen verplicht afhalen aan de schoolpoort”. Na schooltijd.

In Opwijk deelt IBO ‘t Sloeberke mee dat de opvang langer open blijft als ouders niet tijdig zouden ter plaatse geraken. Info op 052/35 33 58. De Boot stuurde de ouders een mail om te melden dat de school open blijft maar met gesloten deuren.

In GO Duizendpoortrakkers gaan de buitendeuren op slot om maximale veiligheid te garanderen. De directie roept op om de kinderen niet voortijdig op te halen. Er wordt in de klasgroep gewerkt om het nieuws heel voorzichtig aan te brengen zodat ook de kinderen niet met angst geconfronteerd worden.

Of een paar geplande activiteiten (vernissage, sponsorwandeltocht) zullen doorgaan kan de school nu nog niet bepalen. Er zal later over gecommuniceerd worden.

Het nieuws van de aanslagen in Brussel stuurt een golf van angst en paniek door het hele land. Ook in onze regio zijn mensen bang omdat de dreiging nu wel heel dichtbij is gekomen (Zaventem, Brussel). Op de facebookpagina “Ge zijt van Merchtem als …” werd een foto gepost die ongerust ouders aan de poort van de middenschool Sint-Donatus zou tonen.

Andere mensen beweren op het internet dat zij hun schoolgaande kinderen naar huis hebben gehaald. Dat zou vooral gebeuren omdat ouders ongerust zijn over de veiligheid van hun kinderen. Om die angst weg te nemen zouden ze de kinderen gewoon thuis en onder hun directe hoede willen houden.

Een mama getuigt: “Ik ben de kids ook van de school gaan halen. Niet omdat ik denk dat er in Merchtem een aanslag zou gepleegd worden maar gewoon voor mijzelf & mijn gemoedsrust. Het is plotseling heel dichtbij gekomen. Ik ken genoeg mensen die gewond zijn geraakt. Dat mijn kinderen nu veilig thuis bij mij zijn stelt mij enorm gerust.”

De schoolkinderen mogen de school niet verlaten wanneer ze niet worden afgehaald door hun ouders.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk