Het Passiekruis is op weg naar Ieper (+ foto’s)

Zaterdagmiddag verhuisde het kruis van De Passie van Merchtem naar Aalst. Zeker 150 jongeren en volwassenen vergezelden het op zijn tocht. Het kruis werd naar de Drielindenbaan gebracht – bij Frank en Leen Meysman-Merckx – waarna de ‘pelgrims’ hun tocht verder zetten naar Aalst, een tocht van 22 km. Als ze in Aalst aankwamen – na pauzes in Mazenzele en Meldert – was het kruis reeds ter plaatse.

Van Aalst gaat het volgende zaterdag weer verder richting Ieper waar op 19 maart de tweede versie van De Passie wordt opgevoerd. In Merchtem werden de wandelaars uitgeleide gedaan met The Last Post, een referentie naar de stad Ieper die in de eerste wereldoorlog zwaar te lijden had. De Passie wordt er op 19 maart ook met The Last Post geopend.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk