Pastorij Brussegem (net) niet verkocht

In Brussegem werd de tweede zitdag gehouden van de openbare verkoping van de pastorij. Advocaat Carl Meyntjens uit Meise (rechts op de foto), bood 675.000 euro, net te weinig om het gebouw te kunnen kopen. De waarde ervan werd door de Ontvanger der Registratie en Domeinen geschat op 700.000 euro. De gemeente Merchtem, die eigenaar is, kan het gebouw dus eigenlijk niet voor minder verkopen.

Carl Meyntjens was de enige bieder. Hij bracht zijn bod van 450.000 euro (eerste zitdag) geleidelijk naar 675.000 euro. Ondanks lang aandringen en geduldig afwachten bleek dit het ultieme bot, 25.000 euro tekort om het gebouw ter zitting te kunnen kopen. Meyntjens had het gebouw willen kopen om er zijn woning van te maken.

De gemeente Merchtem grijpt dus naast de voorop gestelde som van 700.000 euro. Ze kan een nieuwe schatting aanvragen bij de Ontvanger der Registratie en Domeinen maar het lijkt weinig waarschijnlijk dat die het geschatte bedrag zal verlagen. In dat geval blijft de gemeente zitten met een pastorij die ze graag van de hand zou doen.

Maar er zou ook een mogelijkheid zijn dat de gemeente en de potentiële koper toch een vergelijk vinden en dat de gemeente zich neerlegt bij het bod van 675.000 euro.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk