Strenge controles na prinsverkiezing

In de nacht van zaterdag op zondag, de nacht waarin Hannes De Koster werd verkozen tot Prins Karnaval 2016, werd in en rond Opwijk streng gecontroleerd op alcohol intoxicatie. In het totaal werden 264 bestuurders gecontroleerd. Bij 15 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken voor 3 uur, 6 uur of 15 dagen, naar gelang van de graad van alcoholgebruik.

Er werd gecontroleerd op de Steenweg op Dendermonde, de Steenweg op Vilvoorde en de Steenweg op Aalst. Later kwamen ook het Eeksken, Van Doorenkesberg en de Steenweg op Merchtem aan de beurt. Zeven bestuurders zagen hun rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen wegens ernstige alcoholintoxicatie.

Zes bestuurders moesten 6 uur aan de kant en twee konden na drie uur opnieuw de weg op. Er werden ook PV’s uitgedeeld voor gebrek aan technische keuring en voor niet verzekerd zijn.