Schepencollege vergadert in Middelkerke

Als de helft van het college met vakantie is aan zee, laat hen dan ook aan zee vergaderen dachten ze in Merchtem. Zo geschiedde. Donderdagmorgen kwamen secretaris Chris Van den Bossche, burgemeester Eddie De Block, OCMW-voorzitter Julie Asselman en schepen David De Valck aan in Middelkerke om er samen met de rest van het college – Steven Elpers, Ella De Neve, Maarten Mast en Paul Van Den Eynde – te vergaderen in het gemeentehuis van Middelkerke.

Ze hadden de toelating gevraagd en gekregen van burgemeester Janna Rommel-Opstaele. Dat ook zij tot Open VLD behoort, speelde volgens de burgemeester geen rol. ‘Als andere colleges die toestemming vragen, dan krijgen ze die ook,’ bevestigde zij.

Door de vakantieperiode was er een goed gevulde agenda voor dit unieke college. Ook burgemeester Opstaele beklemtoonde het unieke karakter van deze dag: ‘Het is de eerste keer dat een ander schepencollege vergadert in ons gemeentehuis’. Voor secretaris Chris Van den Bossche betekende het alvast een hele verhuis van dossiers. Of er ook plastieken emmertjes en schopjes meegingen, konden we niet achterhalen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk