‘Op de lappen’ met Léonard

‘Op de lappen’ dekt niet echt de lading maar Monseigneur Léonard trok na de misviering in de O-L-V-ter-Noodtkerk naar De Werkman om er een pintje te drinken en een praatje te slaan met de aanwezigen.

Monseigneur Léonard heeft de reputatie nogal conservatief te zijn. Die reputatie heeft hem alvast niet belet om ‘na zijn werk’ een pintje te gaan drinken in De Werkman, het cafeetje van de KWB. Het was een grote verrassing voor de aanwezigen toen de voormalige aartsbisschop het lokaal binnenstapte.

Hij onderhield zich met de aanwezigen en drukte nogmaals zijn bewondering uit voor De Passie, die hij in Merchtem kwam bijwonen. Het werd een gemoedelijk onderonsje en Monseigneur Léonard bleef langer ‘plakken’ dan verwacht. Merchtem kon hem duidelijk bekoren. Misschien krijgt Pater Karel er wel een confrater bij!

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk