Kinderen maken zelf verkeersborden (+ foto’s)

Aan de basisscholen van Groot-Merchtem werd een bijzondere actie gevoerd. Op vraag van de kindergemeenteraad ontwierpen de leerlingen van De Plataan, Ter Dreef, Sint-Donatus, Rinkeling en Ten Bos zelf verkeersborden om de autobestuurders tot voorzichtigheid aan te manen. In elk van deze scholen ging men aan de slag om een uniek verkeersbord te ontwerpen.

De schepenen Maarten Mast en Ella De Neve sloegen hiervoor de handen in mekaar. Maarten Mast licht toe: ‘Ons mobiliteitsplan geeft bijzondere aandacht aan de verkeersveiligheid rond de scholen. Deze actie moet in dat licht gezien worden maar past tevens in het pedagogisch project rond verkeersveiligheid’.

Ella De Neve: ‘Het blijft niet bij deze actie, wij zijn van plan om een proefproject ‘schoolstraten’ op te starten waarbij de straat bij het begin en het einde van de schooldag drie kwartier wordt afgesloten voor gemotoriseerd en doorgaand verkeer. Uiteraard laten wij ons bijstaan door collega Pol Van Den Eynde’.

Het proefproject zal na verloop van tijd geëvalueerd worden. Dan wordt bekeken of het definitief kan worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk