Tuinbouwschool: directeur gehoord, beslissing over vijf dagen

In de zaak van de preventieve schorsing van de directeur van de gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem werd de directeur gehoord door het schepencollege, dat de inrichtende macht van de school vormt.

De betrokkene bood zich met zijn raadsman aan op het gemeentehuis. Hij mocht zijn versie van de ‘feiten’ – eigenlijk betreft het hier aantijgingen, of er ‘feiten’ waren vormt nog het onderwerp van een onderzoek – geven.

Na vier uur kwamen de leden van het college en Mr. Butenaerts naar buiten. Directeur Herinckx verliet het gemeentehuis via een andere uitgang. Begrijperlijk dat hij niet zo tuk is op de persbelangstelling.

Mr. Butenaerts verklaarde dat zijn cliënt blij is dat hij eindelijk zijn versie van het verhaal kan doen. Het schepencollege heeft nu vijf dagen tijd om te beslissen de schorsing te verlengen of op te heffen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk