Cavaclub niet blij met Maggie-imitatie Nathalie Meskens

De cavaclub van Maggie De Block is geen elitair oord waar sjieke dames en heren mekaar ontmoeten maar gewoon een groepje vriendinnen die mekaar regelmatig bij de kapper ontmoeten. Dat was al zo voor Maggie staatssecretaris werd en dat is nog zo nu Maggie minister is.

‘Wij zien haar niet als minister, voor ons is zij nog altijd de Maggie die we al vele jaren kennen,’ zeggen kapster Monique Heyvaert, haar dochter Lien Segers, Sonja en Griet Van Lierde en Leen Boeyckens (geboren in Merchtem maar woont in Vilvoorde).

Chris De Bisschop, Karine Mariën en Marleen Everaert waren er zaterdagnamiddag niet. Maar meer leden heeft de cavaclub niet. ‘Wij aanvaarden geen nieuwe leden want wij zijn geen vereniging maar een groepje vriendinnen,’ zeggen ze opnieuw in koor.M Cavaclub 2

De naam van dat groepje vriendinnen dat mekaar bij kapper Monique haast wekelijks treft, werd bedacht door Luc Asselman, echtgenoot van Maggie. De uitleg is simpel: ‘Tijdens maar vooral na de kapbeurt wordt al eens een glaasje cava gedronken,’ zegt Monique, ‘zij zijn meestal mijn laatste klanten op zaterdag en dan mag dat wel’.

Geen man te bespeuren in dit gezelschap. Wat zouden zij in dit damesclubje te zoeken hebben? Uw reporter was dan ook zeer verheugd met de eer om met die dames aan een glaasje cava te kunnen nippen.

Kip

Wat vindt de cavaclub van de Maggie-imitatie van Nathalie Meskens in Tegen de Sterren Op, dat wilden wij wel eens weten. Er steekt een ware verbale storm op. ‘Dat is Maggie niet. Het uiterlijk is wel raak maar de inhoud van de imitatie is zeer zwak,’ is de eerste reactie.

‘Het dialect zit niet juist, Maggie wordt er voorgesteld als iemand die enkel slaapt als ze al niet aan het eten is. Dat is Maggie al helemaal niet!’ ‘Daarbij Maggie eet vooral vis, is ’t niet waar Maggie?’ Maggie bevestigt. ‘Ik heb het niet gezien en ik moet het ook niet zien. Dat ik ’s morgens als ontbijt een kip zou verorberen. Allez jong! Eigenlijk ben ik niet eens zo gek op kip,’ voegt ze er aan toe.

En de mannen? ‘Ah, vanavond gaan wij – voor de eerste keer – met de mannen eten in Al Campanile, het restaurant van Luc’. Luc Asselman opende vrijdagavond restaurant Al Campanile in Mollem. ‘Ja, onze Luc heeft altijd opnieuw een uitdaging nodig, ‘ licht Maggie toe.

Al vier jaar ontmoeten de dames van de Cavaclub elkaar bij Monique en Lien. ‘Om ons hart eens te luchten,’ zegt Sonja Van Lierde. ‘Om eens te klappen over een nieuwe sacoche of een nieuw paar schoenen,’ zegt Maggie De Block, ‘dat heeft een vrouw af en toe nodig. En je gaat hier anders buiten dan je er binnenkomt’.

‘Het is gewoon gezellig,’ zegt kapster Monique. En dat wordt volmondig beaamd door de andere dames. ‘Griet, doe onze glazen nog eens vol!’. Griet Van Lierde is de vaste schenkster van de groep. Uw reporter stapt maar eens op en laat de dames nog wat nagenieten want ‘naar de coiffeur gaan, dat doet deugd voor een vrouw’.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk