Reetje overleeft aanrijding op N208

Op de N208 in Liedekerke werd vrijdagochtend een ree aangereden. Het dier werd door passanten verzorgd en zal het ongeluk overleven.

Carry Reynders uit Liedekerke plaatste het verhaal op Facebook, vooral om haar ongenoegen te uiten over het feit dat de bestuurder die het dier aanreed doorreed.

‘Ook verschillende andere bestuurders reden voorbij en lieten het dier gewoon zieltogen op het midden van de weg’, aldus de vrouw.

Reynders en nog drie andere bestuurders stopten wel om het aangereden reetje te verzorgen.

‘We belden de politie en een dierenarts op en wikkelden het dier in een dekentje. Het had op het eerste zicht geen grote uiterlijke wonden, maar wellicht wel een gebroken poot. Zelf moest ik na een half uur jammer genoeg doorrijden, maar drie mensen zijn gebleven tot de politie en de arts er waren.’

De politie Tarl bracht het dier naar de dierenkliniek in Ternat, waar het na een tijdje alweer wat leek hersteld van de schok. De ree kon ook weer op zijn poten staan.

Voorlopig is nog niet bekend wat er met het diertje zal gebeuren. Het is ook nog niet duidelijk of het om een wild dier gaat of om een ontsnapt dier.

(foto: Carry Reynders)