Wandeltocht Halle-Merchtem geeft 4.000 euro aan Orchidee (+ foto’s)

De wandeltocht van Halle naar Merchtem, op tweede kerstdag, verzamelde een mooi bedrag voor het goede doel. Aan het einde van de tocht, in de parochiekerk van Merchtem, konden de organisatoren meedelen dat 4.000 euro wordt overgemaakt aan Orchidee. Orchidee is de Merchtemse woongroep voor mensen met een beperking. Zij willen met deze gift een houtbewerkingsatelier opstarten.

217 Merchtemnaren waren naar Halle gekomen om deel te nemen aan de wandeltocht van ruim 30 km. Aan Café Den Bizon waren ’s morgens in alle vroegte drie bussen vertrokken naar Halle. Daar werden de deelnemers, die elk 10 euro hadden gegeven voor hun deelname, al vergast op een hartige hap.

Onderweg groeide het aantal deelnemers en werd verscheidene malen gepauzeerd om de innerlijke mens te voeden en te verwarmen met soep, koffiekoeken, frisdrank, jenever en nog zoveel meer. Gulle sponsors hadden ervoor gezorgd dat de deelnemers zeker geen honger of dorst zouden lijden. Willy Wijnants, Leen Merckx, de parochieploeg, Ambumed – dat instond voor de veiligheid van de deelnemers – en pater Karel waren dan ook bijzonder blij 4.000 euro te kunnen schenken namens alle deelnemers, organisatoren en sponsors.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk