Inbrekers aan de slag in Opwijk en Merchtem

De politie Amow noteerde maandag en dinsdag een hele reeks inbraken in Opwijk en Merchtem. Een overzicht:

  • In de Nieuwstraat in Opwijk werd maandag ingebroken in een winkel door een raam te forceren. Er werd 2.725 euro gestolen plus een portefeuille met inhoud
  • Nog in Opwijk was er maandag op de Steenweg op Dendermonde diefstalpoging van een fiets, waarbij kosten noch moeite werden gespaard. De dader klom over het poortje naar de tuin, drong de garage binnen en probeerde de fiets over de omheining te zetten. De bewoonster hoorde echter gestommel en ging kijken. Toen ze riep zette de dader het op een lopen. Hij liet de fiets achter.
  • In de Verlorenkostbaan in Opwijk werden de bewoners maandagochtend opgeschrikt door lawaai. Ze merken dat een man tussen de 40 en 50 jaar oud wegstapt. Waarschijnlijk probeerde hij de voordeur te forceren. Er waren steeksporen zichtbaar.
  • Op het Eeksken in Opwijk  werd maandag ingebroken in een bakkerij. Aan de achterzijde werden twee deuren geforceerd. De deur naar de winkelruimte werd opengemaakt. De kassa werd gestolen en uit een schuif werd nog 15 euro gestolen. In de keukenruimte werd 70 euro gestolen uit een handtas.
  • Op de Brusselsesteenweg werd dinsdagochtend nog maar eens ingebroken in de kledingwinkel ZEB. Het inbraakalarm ging af om 3.46 uur. De concierge stelde vast dat de schuifdeur werd opengebroken. In het gebouw werden de twee binnendeuren opengebroken, net als de kassa’s.
  • In de Stationsstraat in Merchtem werd dinsdag een inbraak vastgesteld in een frituur. Er werd 700 euro gestolen uit de kassa en er is ook een portefeuille weg.
  • Ook op de Krekelendries in Merchtem werd een inbraak vastgesteld in een eetgelegenheid. De toegangsdeur werd geforceerd. Er werd voeding en alcohol buitgemaakt.
  • In Winkelbaan in Mollem werd ingebroken met de gaatjestechniek. Er zijn juwelen weg. Even verder was er een tweede inbraakpoging, met dezelfde techniek, maar men raakte niet binnen.
  • Afgelopen nacht was er na middernacht een inbraakalarm bij een juwelier in de Osselstraat in Merchtem. Ook het rookalarm ging af waardoor de brandweer eveneens ter plaatse kwam. Het bleek een vals alarm. Wellicht bracht de kat het alarm in werking.