19 m² breken Merchtem zuur op

Het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen is onverbiddelijk voor de gemeente Merchtem. Omdat de gemeente 19 m² culturele ruimte te weinig heeft, misloopt het een subsidiebedrag van 450.000 euro gespreid over zes jaar. Dat zijn dure vierkante meters: bijna 24.000 euro minder centen per vierkante meter.

Schepen David De Valkck begrijpt de beslissing van het agentschap niet. Het August De Boeckhuis werd onlangs in gebruik genomen en met de aankoop van een sportloods in Brussegem zou het gevraagde aantal vierkante meters ruimschoots overschreden worden.

Merchtem gaat dus gebukt onder een tijdelijk probleem want de aangekochte loods wordt momenteel omgebouwd tot ruimte voor sociale en culturele doeleinden. Schepen De Valck vindt de ‘straf’ om zes jaar lang subsidies niet toe te kennen dus ruim overdreven. Merchtem zal dan ook de Vlaamse overheid aanschrijven om de beslissing te herzien.

Door subsidies te schrappen zouden vooral de socio-culturele verenigingen de dupe van het spel worden. Schepen De Valck heeft er echter nog een goed oog in. Het kan volgens hem niet dat er zes jaar lang geen subsidies zouden worden toegekend vermits de feestzaal in Brussegem volgend jaar zal beschikbaar zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be