Lombeekse tweeling Fientje en Wiske werd 90

De tweelingzussen Fientje en Wiske Devalck vierden zopas hun 90ste verjaardag. Ze wonen allebei nog in hun eigen huis in de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek en kunnen zichzelf nog behoorlijk goed behelpen.

Strijken en koken doen ze nog als de beste, net als confituur maken. De maandelijkse OKRA-bijeenkomst slaan ze maar zelden over en meestal gaan ze ook samen naar de wekelijkse mis.

Fientje bezoekt nog regelmatig zieken en bejaarden per fiets. De tweelingzussen hebben elk 5 kinderen en respectievelijk 13 en 12 kleinkinderen en nog eens 8 en 4 achterkleinkinderen.

Het familiefeest was maanden vooraf voorbereid door de twee families. Een liedje werd gezongen door alle kleinkinderen samen. Een show ‘De perfecte tweeling’, geïnspireerd op het tv-programma ‘Het perfecte koppel’ met Marcel Vanthilt, grasduinde in hun verleden.

De tweeling voerde ook zelf een sketch op en schoonkleindochter Jana – zangeres van de opkomende band Logg – bracht een versie van ‘De Roos’ van Ann Christy.

Fientje kwam, naar eigen zeggen, ’s morgens om 6 uur ter wereld en Wiske een half uur later. Wisken is al bijna 39 jaar weduwe en was gehuwd met Gust Van Vaerenbergh. Fientje was tot 1994 de echtgenote van Albert Eylenbosch.