Merchtem kermis begint op Half Oogst

Vrijdag 15 augustus is het Onze Lieve Vrouw Hemelvaart voor de katholieken onder ons. Half Oogst is een meer wereldse naam. Maar precies op die dag begint dit jaar de jaarlijkse kermis in Merchtem. Traditiegetrouw is het startschot voor de kinderjogging van KWB ook het startschot van de kermisweek. Die vrijdag wordt dus begonnen met de 20ste KWB Corrida en (kinder)jogging. ’s Avonds kan je fuiven in ’t Genot en FameX3.

Zaterdagvoormiddag staat in het teken van de Grote OIorlog met een doortocht van de historische evocatie van de terugtocht van het Belgische leger in 1914. Uiteraard zijn onze eigen Patrouilleurs van de partij. Om 19 uur wordt het Merchtems bier Het Neuzeke voorgesteld op de Varkensmarkt gevolgd door het openingsconcert door de Kon. Harmonie Sint-Cecilia.

Zondag is het de beurt aan de Kon. Muziekvereniging Concordia met een aperitiefconcert om12 uur. Een hele dag is er muzikale en andere animatie met als hoogtepunt een optreden van Austin. Nieuw op maandag is een Benefiet voor Bosnië: een aantal groepen treden op aan café Kafana.

JaarmarktEzelsparcours

Dinsdag is natuurlijk de gróte dag met de Jaarmarkt die al vanaf 9 uur de straten van het centrum extra kleur geeft: paarden- en veeprijskampen en een ezelsprijskamp op de Reedijk met presentator Pitoe. Op het parochieplein (aan zaal Vijverdal) zorgt KWB voor animatie en muzikale optredens. Muzikale hoogtepunten van de dag: Guy Dumon (vroeger ‘de cowboy van Peizegem) om 11 uur op de Varkensmarkt en Duk vanaf 21 uur op het parochieplein.

Woensdag is er de jaarlijkse Feestmarkt. Om 11 uur is er de verkoop van fietsen en auto’s door veilingmeester Pitoe die onder de kopers een mooie verrassing zal weggeven (zie foto).

Donderdag is de dag van Stoofstraatkermis vanaf 19 uur. Optredens van Micha Marah en Cookies and Cream. Vrijdag is traditioneel een kalme dag. Toch kan er nog gefeest worden in Feestzaal ’t Fonteintje, op de Varkensmarkt, in Jeugdhuis Ifi en aan de cafés Karrewiel, Dibango en ’t Genot.

Muziekfeest

Zaterdag worden de knoppen weer opgengedraaid met o.m. een countrybal in zaal Harmonie (19 uur) en een optreden van Wendy Van Wanten op de Varkensmarkt (21.30 uur).

Zondag wordt afgesloten met een muziekfestival (vanaf 14 uur) met niet minder dan zeven muziekverenigingen. Om 20.30 uur is er de Houten Ballekensworp vanop het balkon van het gemeentehuis.

Maandag borstelen de Merchtemnaren de sigarenpeuken en de stopsels van de champagneflessen op hun ‘plake’ en verzorgen hun hardnekkige kater.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be