Stiltwalkers Party Band, dé revelatie op de Zomerkiosk (+ foto’s)

Vorige week werd Zomer op de Kiosk op gang getrokken door de Kon. Muziekmaatschappij Concordia met een swingende versie van Stevie Wonders Sir Duke. Zomer op de Kiosk is een nieuw initiatief van de Merchtemse cultuurraad dat Merchtemse culturele verenigingen – en wat ze zoal allemaal kunnen – centraal stelt. Na de fanfare was het de beurt aan Music Time uit Peizegem om hun muzikale kunnen te tonen. Ook hier swingende muziek gebracht door rasmuzikanten.

De revelatie van de tweede dinsdagavond was ongetwijfeld de Stiltwalkers Party Band, een gelegenheids bigband uit de rangen van de Merchtemse Steltenlopers. Het was de eerste maal dat deze band optrad voor een publiek. En het was een groot én enthousiast publiek. Grote jazzklassiekers op professioneel niveau. Dat was wat de SPB voor hen in petto had. Het plaatje klopte perfect: een gedreven ritmesectie, stomende blazers, een goede zanger.

We zouden haast vergeten dat voor de Party Band de kiosk én het publiek werden ingenomen door twee Peizegemse koren: Cum Decore en de Morrisianen. Zij wisten het publiek te bekoren met mooie Vlaamse liedjes én overbekende meezingertjes. Dat bracht de sfeer er alvast in.

Volgende dinsdag komt het jongste grut aan bod met een heuse kinderdisco vanaf 19 uur. En nog een weekje later zorgt Gembada voor dansanimatie. De Zomerse kiosk staat opgesteld achter het August De Boeckhuis (voormalig politieubureau) aan de Reedijk.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be