Hier komt het Merchtems Neuzeke

Op 21 juli zal het precies twee jaar geleden zijn dat enkele Merchtemse vrienden een geuze- en kriekproeverij organiseerden. Het succes van dit evenement leidde tot het ontstaan van de biervereniging Geuzeneuze, aangesloten bij Zythos, de Belgische bierconsumentenvereniging.

Om zijn betrachting – ons nationaal bierpatrimonium te promoten – kracht bij te zetten liet de nog jonge vereniging een eigen Merchtems biertje ontwikkelen: de Merchtemse Neuze.  Dat kan je al met Merchtem kermis proeven maar ook tijdens het jaarlijks bierfestival dat Geuzeneuze organiseert.

Neuzeke

Merchtems NeuzekeVoorzitter Kris Van Buggenhout en zijn team waren dan ook zeer verheugd om het bier voor te stellen in het August De Boeckhuis. Bovendien vonden zij de kelders van datzelfde huis ‘zeer geschikt voor bierproeverijen’.

De Merchtemse Neuze is een licht bitter biertje dat door de brouwers van het Gaverhopke (uit Harelbeke-Stasegem) werd ontwikkeld. Hoe lekker het wel is, kan je binnenkort dus zelf ontdekken op het terras van Geuzeneuze tijdens Merchtem kermis. Ter hoogte van de vroegere Kafana zal de vereniging een keuze van artisanale bieren serveren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be