Moonrakers vieren 35ste verjaardag

De Moonrakers zijn een vriendengroep van modelvliegtuigbouwers die hun hobby in clubverband al 35 jaar beoefenen. Dat vierden ze vorige zondag op hun ‘vliegveld’ in de Merchtemse Drielindenbaan.

De geschiedenis van de club wordt grotendeels getekend door de zoektocht naar een geschikt terrein. De club was actief langsheen de Drielindenbaan, in Peizegem en in Brussegem. Ze moesten er telkens verhuizen vanwege: de ‘pinnekesdraad’ (eerste terrein), de duivenmelkers (Peizegem) of Belgocontrol (Brussegem). Toen zij hun terrein in Brussegem moesten verlaten heeft het er een tijdje naar uitgezien dat de club zou opgedoekt worden.Moonrakers bestuur

De redding kwam opnieuw vanuit de Drielindenbaan waar een terrein te koop kwam. Dat werd met veel spierkracht ingericht tot een vergund vliegveld. Er wordt gevlogen met ‘geluidsarme’ viertactmotoren en ’s zondags heeft de club zijn leden opgelegd enkel met elektrische motoren te vliegen. Dit alles om zo weinig mogelijk overlast te bezorgen.

Er wordt met heel wat verschillende types en groottes van vliegtuigen en vliegtuigjes gevlogen. Toestellen van 30 cm tot 9 meter, met een gewicht van 100 gram tot 90 kg en motoren van 1 tot 400 cc.

Het huidige bestuur van De Moonrakers (zie foto) bestaat uit voorzitter Jan Baeckens (Merchtem), ondervoorzitter Johan Spitael (Mazenzele), penningmeester Tim Van Hamme (Londerzeel), bestuurslid/penningmeester Paul Verhasselt (Londerzeel) en secretaris Maurice Verbelen (Lebbeke).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be