Vaudeville achter de schermen bij samenstelling Gecoro?

Het zat er tijdens de laatste gemeenteraad in Merchtem weer bovenarms op bij de samenstelling van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (GECORO). Wij hebben hierover reeds bericht maar ondertussen werd (deels achter de schermen) nog een vervolg gebreid aan de controverse rond de kandidatuur van Toon Luypaert.

Nog voor de zitting zelf kreeg burgemeester De Block een aantal brieven overhandigd waarin niet minder dan 8 Merchtemse jeugdverenigingen verklaarden achter de kandidatuur van Toon Luypaert (zoon van CD&V-voorzitter Mieke Abbeloos) te staan. Bij de geheime stemming werd zijn kandidatuur echter niet weerhouden.

Dat in de jeugdraad niet iedereen dezelfde mening is toegedaan zou moeten blijken uit de mededeling van burgemeester Eddie De Block die stelt dat een delegatie van de jeugdraad hem dinsdag is komen opzoeken om de plooien glad te strijken tussen gemeentebestuur en jeugdraad. Nog steeds volgens de burgemeester (www.eddiedeblock.be) voelden sommigen in de jeugdraad zich ‘misbruikt’ in deze zaak die de gemoederen op de gemeenteraad hoog liet oplopen.

Foto: het achtkoppig bestuur van de Merchtemse jeugdraad. Toon Luypaert is de vierde van links.