Reuzenaronskelk staat in bloei in Plantentuin

Voor de 17de keer mag de Plantentuin de bloei van een reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) verwelkomen. Het is bovendien een kanjer van een plant met een hoogte van maar liefst 217 cm. Omdat de bloei van de ‘stinkbloem’ – die haar bijnaam dankt aan het feit dat ze de geur van rottend vlees verspreidt – slechts 72 uur duurt, is de Plantentuin vandaag en morgen extra lang open.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een plant die enkel in het wild groeit in de tropische wouden van Sumatra. Net als de orang-oetan is de reuzenaronskelk het symbool geworden van de ontbossing van Sumatra. Maar liefst 65 tot 85 procent van de wouden is er vernietigd door oliepalmplantages en houtkap. De bloei van deze plant is dan ook een uitgelezen kans om te wijzen op de bedreigingen waarmee de natuurlijke habitat van deze plant te kampen heeft.

De Plantentuin is uitzonderlijk extra open: op woensdag 22 mei tot 19.30 uur (laatste toegang om 18.30 uur) en op donderdag 23 mei tot 22.00 uur (laatste toegang om 21.00 uur).

Tickets voor deze nocturne zijn enkel te koop aan de kassa.

Heb je een Vriendenkaart van Plantentuin Meise? Dan heb je geen ticket nodig en kan je met je Vriendenkaart via de automatische poortjes naar binnen. Let op, Ingang Meise-Dorp is gesloten tijdens de nocturne.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise