‘Parel van Brabant’ promoot zichzelf met witte stormparaplu

Grimbergen wil zich als de ‘Parel van Brabant’ nog meer op de kaart zetten en biedt vanaf nu de witte stormparaplu als een eerste nuttig gadget aan.

“We zijn een aantal jaren geleden begonnen met de webstek www.toerismegrimbergen.be, waarop toeristen en eigen inwoners kunnen zien welke troeven Grimbergen allemaal heeft”, zegt schepen van Toerisme Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Nu gaan we een stap verder en willen we toeristen en onze inwoners de kans geven om Grimbergen te promoten. Toeristen die een bezoekje brengen aan het infopunt vragen geregeld naar gadgets. Ze suggereren dan bijvoorbeeld een paraplu.”

“Daarom bieden we nu ook een paraplu te koop aan in het toeristisch infopunt. Met de stormparaplu, die zelfs de hevigste rukwinden trotseert, zet de gemeente dus een eerste stap in het aanbieden van nuttige voorwerpen voor toeristen en eigen inwoners. De paraplu is verkrijgbaar in het wit en kost 23,30 euro. We hopen natuurlijk op zonnig weer in de zomerperiode, maar een mooie paraplu kan altijd wel van pas komen.”

Op de witte paraplu siert het opvallende logo van de gemeente Grimbergen. “Het gemeentelogo bestaat uit een gestileerde kraai in een ondersteunende hand”, gaat Van Bree verder. “De hand is in zandkleur, wat verwijst naar de zandsteen van onder meer de basiliek. De hand vormt tegelijkertijd een warm nest waarmee Grimbergen veiligheid en geborgenheid symboliseert.”

“De drie deelgemeenten worden voorgesteld door de drie veren die de hand harmonieus flankeren. Grimbergenaren kregen immers de bijnaam ‘de Kraaischutters’ toen de schuttersgilden de eigendommen en de bevolking tegen de muiters en stropers beschermden.”

Wie 60 punten met zijn of haar UiTPAS spaarde, kan die inwisselen voor de paraplu.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise