Autodief gearresteerd na achtervolging en crash op A12

Een politieploeg van de zone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) kon een man arresteren nadat die tijdens een achtervolging met een gestolen wagen crashte op de A12. De verdachte is aangehouden.

“Woensdagoochtend 7 februari omstreeks 3.25 uur werd er op de Vilvoordsesteenweg in Meise een Range Rover gestolen”, zegt commissaris Frank Maes van de Recherche van de zone KLM. “Het voertuig stond geparkeerd op de oprit van een woning. Een interventieploeg van onze zone, die zich in de onmiddellijke omgeving bevond, kon het voertuig enkele ogenblikken later op de A12 lokaliseren.”

“Na een achtervolging tegen hoge snelheid, verloor de bestuurder van het gestolen voertuig in Willebroek de controle over het stuur, waarbij deze vervolgens crashte tegen een paal. Betrokkene kon onmiddellijk van zijn vrijheid worden beroofd. De verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en daags nadien voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Die besloot hem aan te houden en het onderzoek verder te zetten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise