Intercommunales Interza en Incovo voorzien nieuwe groene textielcontainers

De beige textielcontainers van Curitas in de Incovo- en Interzagemeentes worden vanaf nu geleidelijk vervangen door nieuwe groene textielcontainers van VICT. Op sommige locaties zal er daardoor even geen container staan.

De sorteerregels blijven hetzelfde: alle textiel is welkom in de textielcontainer, zelfs als het versleten en niet meer bruikbaar is. Ook speelgoedknuffels, riemen en handtassen mogen in de containers. Enkel nat of zeer vervuild textiel hoort niet in de textielcontainer thuis.

Door de inzet van de meest moderne technologieën kan het ingezamelde textiel voor 95% hergebruikt of gerecycleerd worden. Ongeveer 73% van het ingezamelde textiel wordt na het uitsorteren hergebruikt als kledij. Een klein kwart krijgt een nieuw leven als recyclageproduct, zoals vodden. De overige 5% is niet langer bruikbaar, en wordt verwerkt met energierecuperatie.

Rond de textielcontainers wordt dikwijls gesluikstort. “In het kader van de bestrijding daarvan krijgen enkele locaties geen nieuwe textielcontainer”, zegt directeur Jan Buysse van Interza. “Op de overblijvende locaties zullen Incovo en Interza nog meer dan voordien inzetten op de bestrijding van sluikstorten. Ook textiel naast een volle textielcontainer wordt beschouwd als sluikstorten.”

Incovo is de afvalintercommunale actief in Vilvoorde, Zemst, Meise, Londerzeel en Machelen. Interza werkt in de gemeenten Zaventem, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Steenokkerzeel en Kampenhout.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise