Nieuwe editie van de officiële Flora van België

Plantentuin Meise heeft een nieuwe editie van de officiële Flora van België en aangrenzende gebieden uitgebracht. Deze editie is zorgvuldig bijgewerkt met wijzigingen in verspreiding, naamgeving en classificatie, inclusief nieuwe plantensoorten. Het naslagwerk bevat honderden nieuwe illustraties en determinatiesleutels om soorten te identificeren. De Plantentuin is al 200 jaar verantwoordelijk voor dit standaardwerk, dat professionals en amateurs helpt de plantendiversiteit in België en de regio te bestuderen.

Deze nieuwe editie, vergeleken met de laatste uit 1998, bevat honderden nieuwe soorten en herzieningen, die de veranderingen in plantengroei als gevolg van klimaatverandering en globalisering weerspiegelen. DNA-onderzoek wijzigde de classificatie en ons begrip van de relaties tussen planten en deze editie volgt de recente inzichten. Specialisten herwerkten de taxonomisch moeilijke groepen Salix, Rosa, Rubus en Taraxacum. Geactualiseerde data zorgden voor een herziening van de verspreidingsgegevens.

De editie heeft een frisse nieuwe look en bevat talrijke prachtige gedetailleerde botanische tekeningen, getekend door de botanische tekenaars van Plantentuin Meise. Hierdoor is de Flora een stuk gebruiksvriendelijker. Het behandelt nu 2.781 taxa en is het meest complete en wetenschappelijk onderbouwde florawerk voor de regio. Deze editie draagt bij aan de wereldwijde strategie voor het behoud van planten en is samengesteld door Filip Verloove en Fabienne Van Rossum van Plantentuin Meise. Het is een aanvulling op “Wilde planten van de Benelux, een veldgids”, ook uitgegeven door Plantentuin Meise.

Prijs: 55 euro in de webshop.

Foto: Plantentuin Meise

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise