Dienst Burgerzaken ontvangt inwoners opnieuw in administratief centrum

Om je identiteitskaart te vernieuwen, rijbewijs aan te vragen of aktes op te vragen, kan je opnieuw in het Administratief Centrum terecht. Je wordt er ontvangen aan de gloednieuwe balies of gesprekruimtes.

In januari startten de werken voor een duurzaam verwarmings- en koelingssysteem via geothermie in het Administratief Centrum. De werken gebeuren in verschillende fases. Tijdens de eerste fase van de werken gebeurden de werken in de inkomhal en bij de dienst Burgerzaken, waardoor deze dienst tijdelijk naar het serviceflatgebouw op de OCMW-campus verhuisde.

De eerste fase van de werken aan de klimaatplafonds in het Administratief Centrum is nu afgerond. “We maakten van de gelegenheid van de werken aan het verwarmings- en koelingssysteem gebruik om ook de inkomhal een grondige opknapbeurt te geven”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Zichtbaarheid, toegankelijkheid, privacy, functionaliteit en eenheid stonden hierbij centraal. Begin juni kon de dienst Burgerzaken haar intrek nemen op haar nieuwe werkplek. Inwoners die een afspraak hebben, worden nu ontvangen aan de nieuwe balies of voor zaken die meer privacy vragen, in de nieuwe gesprekruimtes.”

Behalve de nieuwe balies, zijn er nog enkele nieuwe elementen in de inkomhal. De telefooncel is een ronde bubbel in de ruimte en zal bekleed worden met mos. Dit is akoestisch dempend en is ‘levend groen’, een mooie verwijzing naar het groen in de gemeente en de Plantentuin waar Meisenaren zo fier op zijn.

Er komt een centrale nieuwe wachtruimte op de plaats waar vroeger het onthaal stond. Hier kunnen mensen via een scherm volgen wanneer het hun beurt is en aan welke balie ze terecht kunnen. Er zijn flyers en boekjes te vinden over lokale activiteiten of verenigingen en een tv-scherm waarop je de laatste nieuwtjes, activiteiten en boodschappen van algemeen nut te zien krijgt. Je kan er ook gratis boeken meenemen die uit de collectie van de bib gaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise