TipTiens Chiro Meise schenken 550 euro voor ondersteuning Oekraïense vluchtelingen

Enige tijd geleden verkocht de TipTiens-afdeling van Chiro Meise zelfgemaakte soep op de markt van Meise. Dit ten voordele van de #OekraïneInMeise-actie van de lokale hulpvereniging ‘MeiseSchenkt’. De soep was zeer snel uitverkocht en bracht maar liefst 550 euro op.

Het geld zal aangewend worden om enkele essentiële basisbehoeften aan te kopen én om de actie #OekraïneinMeise nog vlotter te laten verlopen. MeiseSchenkt ondersteunt momenteel zo’n 150 personen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Na opvang in een Meisese familie, huren de meesten ondertussen zelf een woning in Meise of een buurgemeente.

“Onze actie #OekraïneInMeise bestaat vooral uit materiële hulp”, zegt Jörgen Noens van MeiseSchenkt. “Een lijst van wat de Oekraïners het meest nodig hebben, wordt wekelijks op de sociale media gepost. Wie iets kan missen, kan tweemaal per week zaken van deze lijst, die ze zelf niet meer gebruiken, binnenbrengen in de parochiezaal van Wolvertem. De Parochiezaal is naast ‘helpcenter’ ook een ’trefpunt’ waar Oekraïners elkaar ontmoeten.”

“Naast materiële hulp bieden we ook ondersteuning bij het vinden van de weg in onze maatschappij (woning, job, juiste papieren, …). Zo hebben we de FB-groep ‘Oekraïne in Meise’, wat ook een soort van ‘verzamelplaats’ is waar berichten met elkaar uitgewisseld kunnen worden en nieuwe contacten worden gelegd. Daarnaast leidden we de Oekraïnse families toe naar bestaande activiteiten (avondmarkt, vogelshow, bezoek Plantentuin, …) om zo onze gemeenschap te leren kennen.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...