Grimbergs bouwbedrijf H.E.M. wint internationale dakdekkersprijs

Het Grimbergse bouwbedrijf H.E.M. bvba werd afgelopen donderdag in het Franse Reims tijdens de 17de editie ‘TrophĂ©es AlĂ©onard’ uitgeroepen tot laureaat in de categorie ‘International’. Het bedrijf ontving de trofee voor de realisatie van een particulier project in Bonheiden.

TrophĂ©es AlĂ©onard is een jaarlijkse organisatie van de internationale bouwmaterialenfabrikant Wienerberger waar de meeste prestigieuze projecten gerealiseerd in keramische tegelpannen ‘AlĂ©onard’ voor zowel renovatie als nieuwbouw in de kijker worden gesteld.

Zaakvoerder Pieter Traen van H.E.M. bvba is enorm trots met de ontvangst van deze award. “We hebben voor het project een mengeling gebruikt van maar liefst 5 kleurtinten in keramische tegelpannen afkomstig uit de Franse fabriek ‘AlĂ©onard’ van Wienerberger, die ter plaatse moest worden samengesteld”, aldus Traen.

De professionele juryleden van ‘TrophĂ©es AlĂ©onard’, bestaande uit dakdekkers, architecten en vertegenwoordigers van Wienerberger Frankrijk, loofden de specifieke detaillering van zowel de gevelbekleding als van de dakbedekking met vooral de fijne plafondafwerking in een ontwerp van het Mechelse architectenkantoor Rove Architecten. (lees verder onder de foto:)

Het project in Bonheiden waarvoor H.E.M. de trofee uiteindelijk kreeg.

Volgens Pieter Traen heeft vooral de plafondafwerking de doorslag gegeven ten opzichte van de andere internationale inzendingen. “Franse en ook buitenlandse dakdekkers gebruiken de keramische tegelpannen veelal in een historische of een landelijke context maar moderne architectuur is uiteraard ook mogelijk en net die strakke plafondafwerking die nadrukkelijk aanwezig in het ontwerp in Bonheiden was een echte eye-catcher.”

In totaal vielen 5 dakdekkersbedrijven in de prijzen in verschillende categorieĂ«n. De categorie ‘International’ wordt om de twee jaar uitgereikt. De award bestaat uit een gepersonaliseerde wit geglazuurde tegelpan uit de fabriek van AlĂ©onard.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise