Eén bestuurder op vier te snel en 23 rijbewijzen ingetrokken: “Een triest record”

Bij snelheidscontroles in de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) bleken in juli liefst 24% van de automobilisten te snel te rijden. Er werden ook maar liefst 23 rijbewijzen ingetrokken. “Een triest record”, aldus de politie.

In de maand juli voerde de verkeersdienst van de politiezone KLM op 30 locaties snelheidscontroles uit. Deze werden gespreid over de drie gemeenten van de zone. In totaal werden er 9.484 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 2.275 (24%) de snelheidslimiet niet respecteerden. Er werden 23 rijbewijzen ingetrokken

Een negatieve ‘uitschieter’ werd opgetekend in de Kardinaal Sterckxlaan in Wolvertem alwaar 57% van de bestuurders te snel reed.

Op zaterdagnacht 31 juli werd tijdens de BOB-actie ter hoogte van het dispositief, een snelheidsmeting uitgevoerd op de Merchtemsesteenweg (30km/u). De flitser werd daarbij ingesteld om te flitsen vanaf 47km/u. Alsnog reed er 19% van de bestuurders te snel ter hoogte van het dispositief én 4 voertuigen werden zelfs gemeten aan een snelheid waaraan een intrekking van het rijbewijs verbonden is (72, 76, 72 en 96km/u).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise