Voertuig getakeld bij grootscheepse controleactie

De verkeersdienst van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) en Vlabel (Vlaamse Belastingdienst) hebben een controleactie op de Nieuwelaan in Meise en op de Kerkhofstraat in Londerzeel gehouden.

Er werden meer dan 2.500 voertuigen gecontroleerd. Er werden 17 voertuigen uit het verkeer gehaald. In twaalf gevallen was er sprake van achterstallige verkeersbelasting. In totaal werd er zo’n 12.124,69 euro aan verlopen verkeersbelasting (incl. boetebedrag) geïnd door Vlabel. Eén voertuig werd getakeld wegens rijden na een verval recht tot sturen. De bestuurder mag zich later voor de politierechtbank gaan verantwoorden voor de inbreuk. Andere overtredingen waren onder meer: niet in regel met de technische keuring (2X), een te luide uitlaat, gebruik van GSM-toestel achter het stuur (2X) en het niet-dragen van de veiligheidsgordel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise